Weterynaryjne Centrum
Kształcenia Podyplomowego
o nas
historia
zakres działalności
centrum konferencyjne
sala seminaryjna I
sala seminaryjna II
sala laboratoryjna
aula konferencyjna
sala cateringowa
sala narad
VIP ROOM
powierzchnie reklamowe
noclegi
gastronomia
galeria
harmonogram szkoleń
zgoda i klauzula do WIW
roczny plan szkoleń
formularze
formularz zgłoszenia na szkolenie
formularz zamówień usług w WCKP
Formularz zgłoszeniowy szkolenia PIB
aktualności
aktualności
materiały
deklaracja dostępności
cennik
kontakt
szukaj
Regulamin szkoleń WCKP
SZKOLENIA REALIZOWANE W RAMACH PROGRAMU WIELOLETNIEGO
"OCHRONA ZDROWIA ZWIERZĄT I ZDROWIA PUBLICZNEGO"
OFERTA PIB 2023
Rejestracja na szkolenia PIB od godz. 10.00 (01. 02. 2023).
Zgłoszenia wyłącznie w formie elektronicznej
Z jednego loginu i hasła może korzystać wyłącznie jeden użytkownik
Rejestracja na szkolenie PIB
Nr. tematu
Temat
Czas
szkolenia
(dni)
Osoba odpowiedzialna
Termin
1
Badanie pozostałości chemicznych w żywności i u zwierząt
3
prof. dr hab. Andrzej Posyniak
2
Krajowy program urzędowej kontroli w zakresie bezpieczeństwa pasz
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
3
Wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
4
Podstawy przetwórstwa spożywczego i technologia żywności pochodzenia zwierzęcego
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
5
Zwalczanie wybranych chorób zakaźnych przeżuwaczy i koni
2
prof. dr hab. Jerzy Rola
6
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
2
dr hab. Jolanta G. Rola, prof. instytutu
7
Parazytozy zwierząt i pasożyty w żywności pochodzenia zwierzęcego
2
prof. dr hab. Tomasz Cencek
8
Choroby zakaźne drobiu podlegające obowiązkowi zwalczania oraz rejestracji
2
prof. dr hab. Krzysztof Śmietanka
9
Wymagania weterynaryjne oraz nadzór nad materiałem biologicznym
2
dr Tomasz Piech
10
Sytuacja zdrowotna rodzin pszczelich w Polsce i na świecie
2
lek. wet. Andrzej Bober
11
Choroby zakaźne zwierząt akwakultury objęte obowiązkiem zwalczania i wymagania weterynaryjne w ochronie zdrowia
2
dr Jan Żelazny
12
Wybrane choroby zakaźne świń, nadzór nad hodowlą, transportem i handlem, z uwzględnieniem zadań Inspekcji Weterynaryjnej
2
dr Anna Szczotka-Bochniarz
13
Antybiotyki w weterynarii: nadzór nad stosowaniem i pozostałościami substancji przeciwbakteryjnych w żywności oraz opornością bakterii
3
prof. dr hab. Dariusz Wasyl
14
Analiza ryzyka i dynamika rozprzestrzeniania się infekcji w populacji zwierząt-aktualne zagrożenia epizootyczne w kraju, Unii Europejskij i na świecie
2
mgr Łukasz Bocian
15
Diagnostyka epidemiologiczna
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
16
Dobrostan zwierząt w chowie i hodowli, z uwzględnieniem transportu zwierząt
2
prof. dr hab. Dariusz Bednarek
17
Poprawa konkurencyjności produkcji zwierzęcej w Polsce - panel dla pracowników ODR
2
prof. dr hab. Mirosław P. Polak
18
Szkolenia wynikające z aktualnych potrzeb związanych ze zmianami legislacyjnymi lub sytuacją epizootyczną
2
Miejsca do dyspozycji GIW
PROPOZYCJA SZKOLEŃ ODPŁATNYCH w WCKP PIWet-PIB na 2023 rok
Rejestracja na szkolenie komercyjne
Lp.
Temat
Czas
szkolenia
(dni)
Osoba odpowiedzialna
Cena
brutto
1
Diagnostyka brucelozy - badania serologiczne (szkolenie laboratoryjne)
3
dr Bernard Wasiński
3800 PLN
2
Diagnostyka brucelozy - badania bakteriologiczne (szkolenie laboratoryjne)
1
dr Bernard Wasiński
2700 PLN
3
Diagnostyka Nosacizny - badanie serologiczne (szkolenie laboratoryjne)
2
dr Agnieszka Kędrak-Jabłońska
2700 PLN
4
Szkolenie z zakresu potwierdzania ważności wyników w terenowych laboratoriach diagnostyki włośnicy – przygotowanie próbek do badań
1
dr Ewa Bilska-Zając
1500 PLN
5
System HACCP dla inspektorów weterynaryjnych nadzorujących żywność pochodzenia zwierzęcego z elementami auditu
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
1360 PLN
6
WYKRYWANIE I OZNACZANIE ILOŚCIOWE JAJ PASOŻYTÓW JELITOWYCH Z RODZAJÓW ASCARIS, TRICHURIS ORAZ TOXOCARA W ODWODNIONYCH OSADACH ŚCIEKOWYCH ORAZ NAWOZACH OTRZYMYWANYCH NA ICH BAZIE - METODA WG PN-Z-19005:2018-10
2
dr inż. Jolanta Zdybel
1500 PLN
7
Badanie mięsa świń, dzików, koni i nutrii metodą wytrawiania próby zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.
2
prof. dr hab. Tomasz Cencek
1500 PLN
8
Trwałe Zanieczyszczenia Organiczne (dioksyny, PCB, związki perfluorowane), lotne N-nitrozoaminy oraz skażenia promieniotwórcze w żywności i paszach. Prawodawstwo, metodologia pobierania próbek oraz interpretacja wyników z badań
1
dr Małgorzata Warenik-Bany
1000 PLN
9
Choroby pszczół w kontekście właściwego zarządzania rodzinami pszczelimi
1
lek. wet. Andrzej Bober
1200 PLN
Copyright 2023 Weterynaryjne Centrum Kształcenia Podyplomowego All rights reserved.
Deklaracja dostepności