Weterynaryjne Centrum
Kształcenia Podyplomowego
o nas
historia
zakres działalności
centrum konferencyjne
sala seminaryjna I
sala seminaryjna II
sala laboratoryjna
aula konferencyjna
sala cateringowa
sala narad
VIP ROOM
powierzchnie reklamowe
noclegi
gastronomia
galeria
harmonogram szkoleń
zgoda i klauzula do WIW
roczny plan szkoleń 2022
formularze
formularz zgłoszenia na szkolenie
formularz zamówień usług w WCKP
Formularz zgłoszeniowy szkolenia PIB
aktualności
aktualności
materiały
deklaracja dostępności
cennik
kontakt
szukaj
Regulamin szkoleń WCKP
SZKOLENIA REALIZOWANE W RAMACH PROGRAMU WIELOLETNIEGO
"OCHRONA ZDROWIA ZWIERZĄT I ZDROWIA PUBLICZNEGO"
OFERTA PIB 2022
Rejestracja na szkolenia PIB od godz. 10.00 (01. 02. 2022).
Zgłoszenia wyłącznie w formie elektronicznej
Z jednego loginu i hasła może korzystać wyłącznie jeden użytkownik
Rejestracja na szkolenie PIB
Nr. tematu
Temat
Czas
szkolenia
(dni)
Osoba odpowiedzialna
Termin
1
Badanie pozostałości chemicznych w żywności i u zwierząt
3
prof. dr hab. Andrzej Posyniak
2
Krajowy program urzędowej kontroli w zakresie bezpieczeństwa pasz
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
3
Wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego
2
dr Mirosław Michalski
4
Podstawy przetwórstwa spożywczego i technologia żywności pochodzenia zwierzęcego
2
dr Mirosław Michalski
5
Zwalczanie wybranych chorób zakaźnych przeżuwaczy i koni
2
prof. dr hab. Jerzy Rola
2022-09-15 - 2022-09-16
6
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
2
dr hab. Jolanta G. Rola, prof. instytutu
7
Parazytozy zwierząt i pasożyty w żywności pochodzenia zwierzęcego
2
prof. dr hab. Tomasz Cencek
2022-09-22 - 2022-09-23
8
Choroby zakaźne drobiu podlegające obowiązkowi zwalczania oraz rejestracji
2
prof. dr hab. Krzysztof Śmietanka
9
Wymagania weterynaryjne oraz nadzór nad materiałem biologicznym
2
dr Tomasz Piech
2022-11-08 - 2022-11-09
10
Sytuacja zdrowotna rodzin pszczelich w Polsce i na świecie
2
dr hab. Krystyna Pohorecka, prof. instytutu
11
Choroby zakaźne zwierząt akwakultury objęte obowiązkiem zwalczania i wymagania weterynaryjne w ochronie zdrowia
2
dr Jan Żelazny
12
Wybrane choroby zakaźne świń, nadzór nad hodowlą, transportem, handlem z uwzględnieniem zadań inspekcji weterynaryjnej
2
dr Anna Szczotka-Bochniarz
13
Antybiotyki w weterynarii: nadzór nad stosowaniem i pozostałościami substancji przeciwbakteryjnych w żywności oraz opornością bakterii
3
dr hab. Dariusz Wasyl, prof. instytutu
2022-10-05 - 2022-10-07
14
Analiza ryzyka i dynamika rozprzestrzeniania się infekcji w populacji zwierząt-aktualne zagrożenia epizootyczne w kraju, UE i świecie
2
mgr Łukasz Bocian
15
Diagnostyka epidemiologiczna
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
2022-09-28 - 2022-09-29
16
Dobrostan zwierząt w chowie i hodowli z uwzględnieniem transportu zwierząt
2
prof. dr hab. Dariusz Bednarek
2022-10-20 - 2022-10-21
17
Poprawa konkurencyjności produkcji zwierzęcej w Polsce
2
prof. dr hab. Mirosław P. Polak
2022-11-17 - 2022-11-18
18
Szkolenia wynikające z aktualnych potrzeb związanych ze zmianami legislacyjnymi lub sytuacją epizootyczną
2
Miejsca do dyspozycji GIW
PROPOZYCJA SZKOLEŃ ODPŁATNYCH w WCKP PIWet-PIB na 2021rok
Rejestracja na szkolenie komercyjne
Lp.
Temat
Czas
szkolenia
(dni)
Osoba odpowiedzialna
Cena
brutto
1
Diagnostyka brucelozy - badania serologiczne (szkolenie laboratoryjne)
3
dr Bernard Wasiński
2600 PLN
2
Diagnostyka brucelozy - badania bakteriologiczne (szkolenie laboratoryjne)
1
dr Bernard Wasiński
1500 PLN
3
Diagnostyka Nosacizny - badanie serologiczne (szkolenie laboratoryjne)
2
dr Agnieszka Kędrak-Jabłońska
2250 PLN
4
System HACCP dla inspektorów weterynaryjnych nadzorujących żywność pochodzenia zwierzęcego z elementami auditu
2
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
1250 PLN
5
Izolacja i identyfikacja Salmonella z próbek pobranych na etapie produkcji pierwotnej
2
dr hab. Dariusz Wasyl, prof. instytutu
4800 PLN
6
WYKRYWANIE I OZNACZANIE ILOŚCIOWE JAJ PASOŻYTÓW JELITOWYCH Z RODZAJÓW ASCARIS, TRICHURIS ORAZ TOXOCARA W ODWODNIONYCH OSADACH ŚCIEKOWYCH ORAZ NAWOZACH OTRZYMYWANYCH NA ICH BAZIE - METODA WG PN-Z-19005:2018-10
1
dr inż. Jolanta Zdybel
1000 PLN
7
Badanie mięsa świń, dzików, koni i nutrii metodą wytrawiania próby zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.
2
prof. dr hab. Tomasz Cencek
1250 PLN
Copyright 2022 Weterynaryjne Centrum Kształcenia Podyplomowego All rights reserved.
Deklaracja dostepności